Preguntes freqüents

Què és el BICIBÚS?

El BICIBÚS és una modalitat de transport escolar en bici de forma col·lectiva, en la que es va recollint l'alumnat en llocs propers al seu domicili, per anar-se incorporant al grup que es desplaça en bicicleta fins arribar al centre educatiu.  

Quins objectius persegueix?

Qui l'organitza?

Normalment està organitzada i coordinada per les famílies, amb el suprt de la comunitat eduativa, d'entitats locals de la bicicleta . També pot rebre el suport de l'administració local. 

A Granollers ens estem organizant les AMPES de l'Escola Salvador Espriu, Pereanton, Salvador Llobet, i Lledoner,  amb l'Associació Granollers Pedala per impulsar el BiciBús.

Quins dies està previst el BICIBÚS?

Els divendres lectius.

Qui es pot inscriure al BICIBÚS?

La Línia SUD està oberta per a les  famílies de l'Escola Salvador Espriu, Pereanton i Salvador Llobet i Lledoner

La Línia Bellera està oberta per a l'alumnat de l'IES Celestí Bellera

Si hi ha famílies amb ganes d'impulsar un Bicibús a d'altres centre ompliu el formulari d'interès, i quan hi hagi un grup de persones des de Granollers Pedala hi contactarem per impulsar-lo.

Com es fa la inscripció al BICIBÚS?

A través de l'app cat.bicibus.app

Qui es fa responsable dels infants durant el trajecte?

A la Línia SUD (Primària) tots els infants han de venir al BICIBÚS amb una persona adulta que se'n faci responsable (para/mare/tutor/familiar...), no està permesa, per ara, la participació de menors sense un adult.

A la Línia Bellera, l'alumnat pot venir sense acompanyament d'un adult, sota la responsabilitat dels respectius pares/mares/tutors legals.

Com funciona?

Els participants s'han d'inscriure pels dies que participaran al BICIBÚS, i seleccionar la parada que millor els vagi per incorporar-se al BICIBÚS. Cada parada té una hora prevista de pas i del Bicibús, i un lloc d'espera.

La Lína SUD funciona de forma conjunta amb els participants de tots 4 centres (Salvador Espriu, Pereanton, Salvador Llobet i Lledoner) fins que en una de les darreres parades (Can Comas) es separen les rutes per arribar a cada escola. En aquestes parades caldrà separar el participants segons l'escola on vagin.

La línia BELLERA funciona únicament per arribar a l'IES Celestí Bellera.

Qui condueix el BICIBÚS?

Cada línia de BICIBÚS compta amb el suport de persones de l'Associació Granollers Pedala  ajudaran en la conducció del  grup durant el recorregut, fins que les pròpies famílies puguin fer-ne una gestió atònoma, en el cas del Bellera, amb el profressorat col·laborador del Bicibús.